Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Sunday, November 8, 2009

Komepun ikut juge...

Salam..

Semalam kome anak beranak turut mengambil kesempatan mengikuti rombongan pelajar Tahun 6 sekolah koi melawat Kuala Gandah, Taman Rusa , kat Lancang dan Bukit Tinggi Resort.

Bertolak lebih kurang pukul 8.00 pagi dan sampai pulak ke rumah jam 11.40 malamnya.

Mulanya perancangan nak pegi KL, tapi JPN tak luluskan sebab Virus HINI. Maka pegilah kome ke tempat te untuk mengisi program rutin tiap2 tahun.

Dari dulu lagi koi memang hendak sangat pegi Kuala Gandah tu, nak tengok gone gaya tempatnya. Jadi lepaslah hajat koi pegi sana. Kesempatan te, koi rakamkan gambar buat kenangan...



Cerianya popalih bebudak dan anak2 koi sebab dapat naik bas.







Antara aktiviti yang dijalankan kat tempat pemuliharaan gajah tu ialah bagi makan dan menunggang gajah.






Aktiviti kat Taman Rusa, bermesra dengan binatang kat sana..merasa jugalah koi pegang ular sawa walaupun koi sebenornya geli dengan ular ni.. Kata dek guru besar, mengkala kat tempat kome jinaknya rusa, tak payah pakai senapang, padan tangkap dengan tangan je...








Lokasi-lokasi kat Bukit Tinggi Resort. Hanya kawasan tu je kome pegi sebab hujan. Ikut programnya pegi Japannes tea dan taman botani. Tapi gonekan cuaca tak mengizinkan..

Koi sempat jugalah bergambar dengan guru besar....sebelum balik.


Jadinya, begitulah program rombongan budak2 tahun 6 sekolah koi. Tahun depan, mengkala takde hal mungkin kome anak beranak pegi lagi, sebabnya bukan senang nak merasa naik bas beramai-ramai ikut rombongan ...

Wasslam..

9 comments:

LIPISLADY said...

Assalamualaikum cikgu jang, seronok pegi rombongan yee...yang paling seronok budok-budoklah yek..keh lama dah tak pegi rombongan, telior pulok rasanya...

Webmaster@Echam said...

Takpe wehhhh... skrg ni aok pegilah jalan2 dulu. Nanti dh cuti aok sebuk nok cari ikan pulok...

Cikgu Jang .. said...

gitulah echam...koi memang nunggu air sungai melimpah ni. Jaring pun koi siap tengkoh dah. Nunggu mase nok tahan je...kelmarin koi usha air kat projek koi tu tak besor lagi..tengok leseminggu dua ni...

tinta kasturi said...

seronoknya pergi jalan-jalan ikut rombongan.

Aksi paling mengujakan dan rasa teringin : naik gajah!

sayalahfaizul said...

seronoknye ikot rombongan. saye pown teringin ikot rombongan. bila dah study kat kampus cmni, setiap rombongan dah takde dah yang tak payah buat keje2 ni. ade je kejenye. kalau setakat nak gi wat kebajikan, tak kisah sangat... cuma sedih bila students university banyak digunakan untuk kepentingan individu mana2 pihak...

terkenang zaman-zaman persekolahan dulu, cikgu...

mazru said...

arite koi ke kole gandoh tempat rusa te tutup..tak boleh jd,kena pg jugek...

dari dulu lg koi nak ke Bukit tinggi,kitnye tak lepas lepas lagi

cemomoi said...

eh ingat gajoh je ander... heh untung tul jadik cekgu dapat jugak ngikut jejalan time cuti skuloh yea

Cikgu Jang .. said...

gitulah bila ujung2 tahun ni...banyak sgt le programnya...rasenya tiap2 tahun koi ikut pegi rombongan ni. Best juge pegi sesama bebudak sekolah...

relevan said...

Uish..aok main ulor ke cikgu?..