Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Thursday, February 25, 2010

Fadhilat Bismillah...


Salam..


Barangsiapa membaca Bismillah 21X ketika hendak tidur maka aman ia dari syaitan, kecurian, maut mendadak dan bala.Barangsiapa membaca Bismillah ketika hendak bersetubuh(jimak) maka anaknya kelak cerdas dan terbuka hatinya serta menjadi anak yang soleh dan baginya kebajikan sejumlah tarikan nafas anaknya itu.

Barangsiapa membaca Bismillah 41X pada telinga orang pengsan maka ia akan segera siuman.

Barangsiapa membaca Bismillah 313X dan selawat atas Nabi Muhammad S.A.W 100X pada hari Ahad di saat matahari terbit dengan menghadap ke kiblat maka Allah Taala memberi rezeki tanpa di duga bersamaan fadhal dan kemurahan Allah Taala.

Barangsiapa membaca Bismillah 786X di tiupkan pada air lalu di minumkan kepada orang yang bebal selama tujuh hari di saat matahari terbit maka lenyaplah kebebalannya dan ia akan hafal apa yang di dengarnya.

Barangsiapa membaca Bismillah 50X di hadapan orang zalim atau penguasa yang bengis maka ia akan tunduk atau ketakutan.

Barangsiapa menulis Bismillah 101X di atas kertas lalu di letakan di sawah padinya maka sawahnya akan subur dan terpelihara dari bencana. Dan kalau di tulis pada kain kafan 70X maka mayat yang berselimut kafan itu akan aman dari bahaya Munkar dan Nakir juga ia terlindung dari siksa kubur.

Wallahualam...

3 comments:

kelompen said...

cikgu..salam
antara amalan orang kita dahulu kala hanya dengan kalimah bismillah...besar fadhilat dan banyak keberkatan nya. amalkan lah.

zulkbo said...

salam cikgu..
mulakan dengan BISMILLAH
akhiri dengan ALHAMDULILLAH
muhasabah diri dengan INNALILLAH..

Pacifist said...

satu perkongsian yg bijak.kenkadang kita terlupa untuk beramal dgn sesuatu yg mudah ttp besar fadilatnya.