Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Tuesday, April 27, 2010

Uwan oh Uwan....

Salam....

Hari ni koi rase agak lege sikit bile kertas pekse anok didik koi tadi menunjukkan peningkatan yg ketara.

Hehehehe...bangga jugak bile time gitu.

Disebabkan koi gembira, koi nok ajok wokme sume gembire cam koi jugak.

Ape kate moh kite bace cerite pasei uwan ( nenek) kene tipu dek cucunye sendiri...

Kisohnye pasei sorang gadis jadi pelacur dan kene tangkap dek polis. Mase kene tangkap tu, berbaris le satu barisan kerane polis nak ambik steatmen kes tu.

Kebetulan pulak lalulah uwan budak pompuan tadi dan terkejut le nengok ke cucunye sedang berbaris kat situ. Ditanyelah dek uwan tu ngape berbaris.....

Disebabkan taknok uwannye tahu yang die kantoi, diberitahu yang die berbaris kat situ sebab ade dermawan nak beri buah oren sorang sebakul pade hari te.

Kemudian, uwan itupun beredar le dari situ dan tok sedor yg cucu die dah buat pedo'oh kat die.

Sampai kat barisan ujung sekali, teringat pulak kat cucu yg lain kat umah. Terlintas le uwan ni tadi nak join same terime buah oren ni supaye ade le buah tangan dibawa balik untuk cucu2nye nanti.

Tunggu punye tunggu, tibe le seorang polis tu ambik steatmen sampai kat uwan ni tadi. Punye le terkejut polis tu nengok ade sorang nenek yang dah tua bangka, muke berkerut sejuta, badan bongkok, dan keadaan nampok sgt tok rhotnye ade di kalangan pelacur2 yang ditahan.

Ditanye dek polis tu tadi, " la, nenek ni....macam mana nenek lakukan pekerjaan tu ?

Yang uwan ni ingatkan gone care nak makan oren nih, lalu dijawab dek uwan ni....

Ooooooooo...sedei sangat.....koi cabut je gigi palsu, pastu koi sedut sampai kering airnye....

Polis ni......tadi tak reti cakap ape2 dah.......dalam hatinye cume kate, sapelah yang malang kene sedut air sampai kering oleh nenek ni.....

Hehehehe....

Begitu le cerite pedo'oh yang koi buat untuk wokme bace hari nih....

6 comments:

zulkbo said...

salam..
ka ka..lain kali kabor ke polis
periksa baik2..kan dah jadi haru
pulok gini gayenye..he he

akuanakpahang said...

Hehehe kacau nenek itu laa jadi kalau tak tau hujung pangkal gamoknya..

al-mankaraqi said...

kakakaka.........sedak amat membacanya cekgu.......koi buat modei berborok ngan rodong kat pesbuk sementara nunggu order tomyam sampei ke rumoh ni hahahaha

piewahid said...

masyaAllah... nayenyer uwan ter sebak di cucu bertuoh! :)

INTAN RH said...

salam cikgu, anak koi masih bertungkus-lumuih menjawab exam pengesanan upsr, harap2 sume ok. Erkk..cikgu ada tips cmna nak score? :P

Cikgu Jang .. said...

Koi cadangkan aok intan, beli je soalan didik yang dikeluarkan semenjak tahun 2007. Soalan dlm tu bagus sgt untuk budak2 buat latih tubi...