Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Thursday, November 18, 2010

Sila pastikan garaj aok sentiase tertutup...

Salam....

Alkesoh, ander la sorang lelaki umor dalam lingkungan 50an yang jadi CEO kat sebuoh syarikat korporat yang besor kat Kolumpo.

Pada satu hari, Boss ni pangge la dia punya seketari masuk ke opisnyer.


Macam biasa si seketari ni pon masuk la…


“Tolong buatkan surat untuk client kita…” Si Boss ni pun mula la menyusun mukadimahnyer… Si seketari yang baik ni pun mula la mencatit ayat-ayat yang Boss dia sebutkan.


Biasa la… mende Boss.. memang malas tulih. Seketari ader… lawo pulok te.. Cakap punya cakap, Boss ni pun bangun... dan berjalan-jalan pusing-pusing meja sambil tangan seluk poket seluor…


Lepas 10 minit, acara mengarang ayat pun habih. Si seketari pun bangun dan sebelum keluor bilik Boss dia bersuara…


Seketari : Boss.. pagi tadi kan.. masa saya nak datang ke ofis.. saya nampak pintu ‘garage’ boss terbuka…


Boss : (Terkejut dan kelam kabut) Ye ke?? Tak apa, nanti saya call rumah… Terima Kasih..

Si seketari pun teruih la balik ke meja dia. Si Boss pulok teruih la talipon rumoh dan cakap dengan bini dia.


Boss : Yang.. tolong tengokkan ‘garage’ rumah kita.. pintu dia terbuka la…


Bini : Tak la bang.. baru tadi saya tengok.. mana ada terbuka…


Boss : Iye… terbuka… cuba pergi tengok semula.


Bini ; Tidakkk, tertutup… saya tau la bang…


Boss : Pergi la tengok… kalau tak terbuka, macamana orang boleh nampak???


Bini : Okey la.. okey la…



Setengoh jam kemudian, masa Boss tengoh duduk rilek-rilek… dia terperasan yang zip seluor dia terbukok.. (Dah memang perangei Boss ni habat sikit.. tak suka pakei underware).. Hambik nok… habih nampok…


Maka mengelaboh la si Boss ni.. macamana nok cover malu kat seketari dia ni… puas la pikir…


Dan petang yang sama jugek, si Boss pegi kat meja seketari dia…


Boss : Errr… pagi tadi, masa you nampak ‘garage’ I terbuka… ada tak you nampak kereta BMW kat dalam tu?


Seketari : Tak ada pun.. yang I nampak cuma ada sebuah Perodua Kancil dengan dua tayar depannya pancit!!!


Sekian...

3 comments:

roslaini saad said...

Salam...lawak le...
Perodua kancil..pancit dua tayar..hahhahahhahaha

zulkbo said...

Salam bertandang lagi..
moga sihat selalu empunya
blog..alahai kesiannya..
tak de chance la gini..
he he..

relevan said...

Hambik ceo..hehehe!