Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Wednesday, February 16, 2011

Telepon AP

Salam...

Padan le telepon koi Nokia E5 yg koi beli ni murah seratus dari harga biase. Rupa2nyer telepon ni yang jenis AP ( Approval Products).

Koipun baru tahu bile tadi menemankan rodong membeli telepon yang sama sebab rodong tu berkenan juga kat E5 ni.

Disebabkan tukang juei tu cerite pasei AP, koi tak berape paham sgt sebab kepala dah letih baru balik dr mesyuarat.

Jadinyer, koipun cari maklumat dlm internet apa dier telepon AP ni sebab pertama kali koi dengor.

Maklum le koipun bukan care sgt pasei handpon canggih2 nih.

Kat bawah ni, maklumat ringkas yg koi dpt dr blog orang lain....

Ori Set

* Pengedar rasmi Nokia adalah Zitron, Avaxx dan i-Mobile.
* Pengedar rasmi Sony Ericsson adalah T-Choice, Grandtech, Midlands dan Thorus.
* First Mobile Group (FMG) adalah pengedar utama telefon bimbit Samsung.
* FMG memberikan warranty selama 18 bulan.
* Pengedar rasmi Motorola adalah Satellite Technics, Zitron dan MDM.
* Pengedar rasmi Siemens adalah Zitron dan FMG.
* Pengedar rasmi Panasonic adalah Zitron.
* Pengedar rasmi LG’s adalah Zitron.
* Anda boleh servis telefon bimbit anda di mana-mana pusat servis.
(Nokia Professional Centre, Sony Ericsson Certified Service Centres, etc)
* 1 tahun warranty termasuk charger, bateri dan handsfree.
* Alat ganti tulen digunakan ketika membaiki telefon yang rosak.

AP Set

* Maksud AP adalah Approval Products
* Selalunya di import di luar negeri dan dijual kepada pengguna
* Warranty bagi AP set adalah daripada syarikat tempatan seperti Final Choice, CSL, Nefion, Telstra, GTMax dan lain-lain lagi.
* 1 tahun warranty untuk telefon dan sebulan untuk aksesori seperti charger, bateri, handsfree.
* Sekiranya telefon anda rosak, anda perlu hantar ke tempat dimana anda membeli telefon tersebut.

Jadinyer...gitu le kisohnyer....



7 comments:

cemomoi said...

koi gitu juga, tak brapa cakne menda gitu, pakei pulok henpon muroh janji bule tipon

akuanakpahang said...

Kawan ingat kete aje ada AP... handset pun ade juge :)

abu muaz said...

t.kasih le..
kita pun tak faham juga benda-benda gini.

CekWa said...

patut la murah sket ya!

Cikgu Jang .. said...

kalo kata dek si penjual tu, sama je maaa....oli jugak apa?

intanrh said...

salam cikgu. koi baru ura-ura nak namboh hp..ok ke E5 ni?

Cikgu Jang .. said...

okn sgt wehhh....kekadang tu ande perisian yg x berape nek reti gunanya...