Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Sunday, August 16, 2009

Warga sekolah koi..

Salam
GB suruh koi buat banner sempena murid Tahun 6 yang akan menduduki UPSR bulan 9 nanti, dan kalau boleh masukkan semua warga sekolah tak kira cikgu, pekerja sokongan, pekerja swasta, Jaga sekolah...termasuk jugalah pekerja kantin sekolah.

Jadinya, itulah hasilnya yang mampu koi buat sebab GB nak hantar cetak secepat mungkin...
Dalam banner tu tiada pekerja yang terlibat tidak dimasukkan kecuali sorang aje cikgu sekolah koi yang sedang bercuti tanpa gaji.

Moga2 banner ni mendatangkan sedikit sebanyak semangat dan motivasi buat calon UPSR agar dapat mengekalkan kecemerlangan SK Purun ni...Insyaalah.

11 comments:

Anonymous said...

kenape ade siap tulis target 5A berape orang tu, macam tak kene je. kalau tulis target lulus semue tu make sense la,

sepatutnye tulis well wishes untuk semue murid je la, tak payah nak beza2kan murid yang target 5A ke, 4A ke, 3A ke.

mintak maaf la cikgu, bagi pandangan ikhlas je

Cikgu Jang .. said...

Buat Anonymous...Terima kasih atas pandangan awok.

Itu target sekolah je...ikut kemampuan. Itulah realitinya, memang sekolah target banyak tu, dan kalau tercapai target tu...Alhamdulillah, pecah rekod sekolah kome, bukannya senang nak dapat sebanyak tu kat felda ni....
lagipun untuk target 100 % tu, kalau bernasib baik, mungkin tercapai kot.
Kome sebenarnya tak mahu target lebih2, sebabnya ' biarlah ukur baju ikut badan sendiri'.

Anonymous said...

minta maaf cikgu, cikgu salah faham komen saye

bukan saye suruh sekolah target lebih2, target 11 orang 5A tu kire logik la dekat sekolah felda.

tapi tak berape berkenan sebab sekolah macam bagi tumpuan kat student2 yang ditarget boleh dapat 5A je. sampai dekat banner pun sebut perkataan 5A tu. student2 yang tak ditarget 5A tu rase tak best la bile bace banner tu.

sepatutnye ucapje selamat berjaye pade semue student, tak kire kemampuan dieorang macammane, 4A ke, 3A ke, takde A langsung ke. yang penting dieorang buat yang terbaik yang dieorang mampu.

Bukan ape, dulu penah jadi student, tak berape berkenan bile exam, UPSR ke, SPM ke, PMR ke, sekolah dan cikgu duk tumpu student2 yang ditarget boleh dapat straight A je.

ok cikgu, sekali lagi mintak maaf ye, hal kecik je, hal banner je, saye pulak over, lebih lebih.

Cikgu Jang .. said...

Ok..takde masalahpun...tapi, sebelum nak hantar print, GB setuju dah dengan banner tu...takde lah dia khabar tentang target tu, tapi biarlah masyarakat tahu yang sekolah ni mempunyai target untuk UPSR, tak kiralah berapa. sekurang2nya, kalau tak tercapaipun banyak tu, sekolah dah tetapkan target untuk tatapan umum...

relevan said...

Jangan ada klasfikasi murid..yg cemerlang dan yang tak cemerlang..Target semua agar berjaya..kome dulu pernilaian darjah 5 jer..he he..

Webmaster@Echam said...

Penilaian darjoh 5... Emmm.. mmg aok OTAI.... hehheheh

Webmaster@Echam said...

Cikgu,
Cantik banner cikgu tu....

al-mankaraqi said...

Salam ziarah,

Al-Mankaraqi

almankaraqi.blogspot.com

endiem said...

tahniah ..semoga sekolah aok boleh capai lebih pada target..

b.tan said...

salam...

lawa banner, handsome jugak gpk 1 awok yek, kirim salam kat dia, hahaha!!!

semoga tercapai impian kalian semua, InsyaAllah...
wassalam...

Cikgu Jang .. said...

moga2 tahun ni lebih baik dari tahun lepas2...walaupun tak banyak sangat sumbangan koi pada bebudak tu, maklumlah koi tak ngajor pun tahun 6 ni pada tahun ni..