Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Monday, May 17, 2010

Bila aktiviti bertindih....

Salam....

Minggu ni bolehlah dikatekan minggu yg sibuk bagi koi dan rodong2 sewaktu dengannye..

Rabu ni sekoloh koi nyambut Hari Guru yg mane koi jadi Pengarah Projeknye disebabkan title Pengerusi KGKT.

Lepas satu2 bende yg kene koi uruskan. Nasib baik le AJK yg ade jenis cekap buat keje. Tok le koi pulun belake.

Pas tu pulak start esok ade pulak Program Perkhemahan Alam Sekitar Sekolah Rendah di Pusat Kokurikulum Bera sampai Khamis nih. Dapat pulak surat jadi jurulatih.

Tok pegi karang takut rodong2 jurulatih kecik hati pulak sebab dah le jurulatih yang benar2 terlatihnya toh berape kerat yg ade.

Pas tu pulak, ade rodong beritahu, kalo koi tak pegi, yang lain tu mboh tak pegi same.

Hajatnye esok pegi lapor diri, Rabu balik sekoloh, Khamis pegi pulak kat sane.

Disebabkan tahun ni baru nok ngacu jadi jurulatih perkemahannya, teringin pulak nak pegi walaupun dalam surat tu tulis hanya ' sekian terima kasih aje'.....maksudnye takde claim le tu....

Malam Jumaat ni pulak kumpulan koi tuan rumah bagi program Usrah kat sekoloh. Cadangnya gotong-royong sesame ahli kumpulan memasak nyediakan jamuan.

Nok tak nok, kene jugak tolong mane yg patut. Takkan datang makan aje malam tu. Dah le jamuan tu nanti koi yg syorkan iaitu gulai lemak kuning daging salai...

Realitinye.....semua bende dalam mase yg sama .......yang perlu dibereskan ibarat kata pepatah " menarik rambut dalam tepung"

Tapi yang pastinye...........................biar apa saje......janji hati koi bahagie.....

Kah kah kah.........( nak kate ape lagi kan, " Saya Yang Menurut Perintah"....

Wassalam...

6 comments:

akuanakpahang said...

Salam cikgu selamat hari guru...
tak pe xtvt bertindih jangan bender lain bertindih hehehehe...

al-mankaraqi said...

lain benor bunyinya "bertindih" en. yassin tu hehehehe......

Cikgu Jang .. said...

heeehehe....kalo yg bertindih tu, takmboh kuar entrinyer.....

zulkbo said...

salam cikgu..
siap la aok
sakit pinggang la
jawabnya nanti..
he he..

CekWa said...

Belum terlambat rasanya nak ucap SeLaMat HaRi Guru ya..

relevan said...

Bior bertindih cikgu..aok bukan nya tau lagi soal bertindih tindih ni Sop..