Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Sunday, June 21, 2009

Kome buat lemang ari ni..

Salam....

Hari ni, koi merasa juga lah makan lemang, hasil dari pakatan kome.
Tapi group yang buat ni, bukanlah di kalangan cikgu sekolah koi, cuma koi aje yang cikgunya, yang lain adalah group pekerja iaitu Abang Nor, Kak Siti, Kak Zaitun dan Fadir. Yang lainnya group Jaga sekolah, Zul, Hery dan Mie. Rizal ( Par ) pun turut sama join ngan kome.

Yang koi ni, biasalah, campur belaka. Dia orang ajak buat lemang, koi ikut aje...maklumlah, kome anak beranak memang suka makan lemang, nak pulak anak koi si Haris tu...

Hampir kat pukul 6 juga lah lemang tu masak sepenuhnya, dan dapat jugalah 5 batang sorang bawa balik. kira ok jugalah tu. Kalau beli kat Pasar malam, sebatang orang jual RM8.00, Ni hulur RM 15.00 dapat 5 batang siap ngan rendang sekali. Kira bagus sangat lah tu. Satu lagi, ngan duit sebanyak tu dapat makan tengah hari sekali....dia orang sediakan...




Abang Nor sampai tidur nunggu lemang masak.












Kak Siti dan Kak Zaitun, orang kuat dalam menjayakan misi buat lemang.











Punya lah syok jaga lemang, sambil berborak.













Rendang yang hampir masak.












Sekian...

4 comments:

JOHN DOE said...

sebut pasal lemang nie, kalau kat N9, hari2 ada jual, raya tak lengkap tanpa lemang...sy pernah gak bakar lemang, memang best la...rentung lemang dibuatnye..hehehe...
sy suka dgn cara cikgu, tdk membezakan antara cikgu dan kakitangan sekolah, kdg2 ada cikgu2 nie rasa dirinya status tinggi sebabkan diorang tak join dgn kakitangan sekolah, minta tolong pun mcm bos mengarahkan org bawahan, nie berlaku di tempat sy berkhidmat, wlu pun tak ramai, tapi ia mencacatkan karekter guru. tahniah cikgu..."sebaik2 manusia di sisi Allah ialah yg tinggi taqwanya"....

Cikgu Haji Jang .. said...

Time kasih atas pujian awok tu, tapi memang prinsip koi suka berodong ngan orang. Bukan setakat cikgu je, koi memang baik ngan pekerja...nanti kalu ade ape2 pertolongan nak maintak kat dia orang, mudah la dia orang tolong kite...

endiem said...

Cik Gu..
Raya ni boleh lah bisnis lemang .. kita juai simpang masuk felda kumai..

Cikgu Haji Jang .. said...

Papaleh awok...boleh jugak kite jual lemang..lepas belanje raye doh le yak...