Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Sunday, January 16, 2011

Memang seronok...

Salam...

Gambo ikan ubi atau ketutu tu antara tangkapan paling berat yg kome dapat. Lebih kurang 1.4 kg.

Ikan lain toksoh cakak le, campur tolak bahagi darab....debuk debak, dekat 20 kg jugak le hasil dari Sungei Serting.

Mulanyer, koi nak berehat je ujung minggu nih, keknyer godaan rodong2 ngajok bermalam membuatkan koi berase ralat jika tak menyertai same.

Ande lagi yg hok besarnyer, keknyer koi tak sempat snap sebab bateri hanpon kong...


Macam biase, kene bermalam baru terase syoknyer walopon tidur toh berape jam je...

Air sungei melimpah membuatkan ikanpun turut ngikut arus air...



Minggu depan, kalo rodong ngajok lagi, mungkin koi tepakse menolak, sebab ari sabtu ande program kat sekolah dan hari ahad, cadangnyer nak ke kebun pulak....


Karang, lama tak jengok, merajuk pulok pokok sawit koi tu.....


Sekian......

15 comments:

Cik SHiNJU said...

Salam Cikgu Jang..
Ikan ubi ter aok jual ke makan sdiri?
Kala jual ke kedai cina tu bapok mahalnye dorang ambik weh...gemor benor dorang ke ikan ubi ter..koi nengok pun x selera..tapi kala lampam jawa,kerai dll ter mmg koi gemor sangat..

Cik SHiNJU said...

Cop! Gambor bwh ter burung punei dak?
Lama betul dah koi x makan...
sedak yg amat kalau tumis air..
Aok tembok ker jerat?

Azman Roslan said...

banyaknye ikan, heheh..

Cikgu Jang .. said...

Waalaikumusalam...

kalo yg kecik bawah sekilo kome pakat2 makan je, tp yg besar, antor kat kerayong....cine ambik rm60 kalo yg idup, yg mati 30 ringgit je...

sedak weh ikan ni, daging dier cam ikan bujuk...

akuanakpahang said...

Mmg best kalau melayan hobi nie tak kejap lama tak dpt hari nie hari esok layan ttp layan weh :)

* bukan burung punei te ?

Cikgu Jang .. said...

hahaha....punai daun kate dek org tu..beribu ande kat situ....

ande le cara nangkaknyer ..keknyer koi takleh cerite lebih2 ...bahayeee...

sedak dr segala jenis burung yg ande...

endiem said...

gambar 2 dibawah tu macam kenal je..he hehe..

Cik SHiNJU said...

Loh..bahaya nape?
Dulu2 koi salu ikut arwah ayah p nembok burung punei ter..koi tukang kutip..dah bertahun x makan.. :'(

zulkbo said...

salam..
mak aihh banyaknya
aok dapat wak-wak ter..
popaleh lama betul koi
tak makannya..

Cikgu Jang .. said...

salam...skrg ni bukan musim lesen burung, tu yg bahayenyer....

cemomoi said...

pic last ter menatang menda koi macam tak pnoh tengok

hai said...

eii..tengok pun rasa gerammm!!byk gak burung tu ek..puas la nak menyembelih sekor2..sedap ke??teringin gak!!

Jejaka Desa said...

Popaleh deme membahan burung punei yek.Koi minat amat burung ni.

Cikgu Jang .. said...

hahaha...antara burung yg paling sedak dimakan...

Anonymous said...

bukan burung punai tanah kew tu?? spesis terancam tu..