Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Saturday, November 17, 2012

Terbaik di PKT 4 Pejing

Salam....
Sekian lama x update blog ni, tetiba rase nak nulis pulak apabile dpt hasil lumayan semasa menjaring di paya besar Pkt 4 LKPP Pejing semalam dan pulang pagi tadi.

Mulanya koi pesan kat rodong yg keja mandur di sana,  kalo air sungai Pahang naik di itu, helo2 lah kome di sini dan pagi Rabu, ande rodong tr nelipon beritahu air dah mula nakmasuk keknyer x berape besor lagi.
kalo air pahang masuk paye tu, secara x langsung ikan berjenama turut serta masuk sekali.

Nak dijadikan cerite, berangkatlah kome berlima ke sana dan kelazimannya bermalam untuk merealisasikan habit menjaring tatkala air dah mula besar.

Namun sesampai di situ, jaga pos kawalan beritahu, air pahang x masuk lagi....setakat nak makan ikan biase2 tu bolehlah, keknya kalo nak ikan berjenama, payahlah sikit...

Disebabkan dah sampei, teruskan jugaklah walaupun terase sedikit keralatan pasal air sungai pahang yang kelihatan sebak tetapi belum menerjah masuk ke paya situ.

Alhamdulillah.........siapa sangka, rezeki Allah TA.....

Antara terbaik selama kegiatan kome di situ...............


 Macm biasa ..........camping...

 Dua buah kenderaan yg sinonim kelo ke situ...

 Air besar keknya belum menepati kehendak sebenar.



 Nelayan part time yg kerinduan menaiki fiber main air...

 Ikan tapah yg tak disangka2 tersangkut...


 Juga baung gred A



 Inilah hasilnya ....merioh semeriohnya...

 Siapa sangka 2 ekor patin sungei pahang tetiba sangkut di jaring...


 Tibalah masenya pulang...

Seperti biasa fasa terakhir....agihan rezekipun dimulakan...


Insyaalah.........jaga di pos kawalan situ rupa2nya budak Purun baru kerja situ...siap pesan lagi, kalo air pahang mula masuk, dia akan contact kome ....Ini merupakan perkhabaran gembira buat kome yg sentiasa mengintai peluang memburu hidupan sungei di situ...

Wassalam....

3 comments:

Fadh said...

mggu depan koi jaga stpm di smk purun, ada chance laa merase gulei baung dak hehehe

akuanakpahang said...

Salam cikgu.. lama boner ngilang diri yak.. apapun aok me mmg hebat bab ginie kome tabik spring juga :)

Saharul Nizam said...

bereh je....chuyat...mai le..

utk rodong lama, koi ni bukan ngilangkan dri, cuma diri ni je yg selalu menghilang....hehehe