Penginapan Sewa harian di Shah Homestay . Layari www.homestayshah.blogspot.com

Thursday, August 2, 2012

Dia ingat kita main2...

Salam....
Di sekolah koi te, 3 orang murid tu popalih, bapok le degilnye. sehingga cikgu2 yg ngajar kelas tu sume melahirkan rase kecewa dgn sikap 3 orang murid tersebut.

Kalo setakat denda berbentuk fizikal mahupun metal, rasenye dah berbakul2 koi hadiahkan keknyer takmboh jugak berubohnyer.

Hari ni, tercatat satu sejarah, 3 org budok ter dibawok dek polis pegi balai dan sumbat dalam lokap. 

Rentetan daripada satu kes bergaduh yg dilakukannyer 2 bulan lepas, koi ambil pendekatan dengan menelipon polis minta bagi warning dalam telepon kpd budok degil nih. 

Sampai ngalir air mate le, takutnya bebudok nih apabila direct polis warning dalam telepon. Kate dek polis tu lagi, buat saloh lagi, die tak akan teragak2 ambik bawa balai.

Nak dijadikan cerite, hari semalam waktu balik, 3 melaun nih pegi selongkar bilik PPSMI yg menempatkan beberapa hamper di situ.

Pastu dimakannya makanan tu dan disepah2kan bilik tu. 

Dan pade hari nih..kantoi....taknak ngaku pulok tu.......his his, tapi setelah didesak dan beberapa bukti ditunjukkan, akhirnya mengaku jugok...

Ape nak dikabo,...

Apabile koi sampei je kat bilik guru tu tadi, dapat le sorang sedas dua, upah buat keje bodoh gitu...

Tak puas hati punye pasei, koi telepon lagi polis dan minta datang sekolah supaya dapat buktikan yang penjajian dengan polis dulu tu bukan main2.

Dan tepat jam 2 petang tadi, berangkatlah 3 orang melaun tu ke balai polis dan merase le duduk dalam lokap sehingga jam 4.30 petang tadi.

Lepas nih, kalo buat lagi kesalahan yang dikira besar, pihak sekolah dan pihak polis tak akan berkompromi lagi nak bagi muka. 

Bior le cara "Gertak" ni menjadi satu igauan buat 3 orang tu supaya tidak mengulang lagi perbuatan tak senonoh di sekolah ni..

Sekian...

5 comments:

Zulkbo zulkboCom said...

salam..
seksa kalau dapat anak murid gitu
molek sangat aok dah beri se das dua
tu wehh..pengajaran buat dia :)

Mazru Majid said...

utk kebaikan..elok didedohkan juge bende2 begini weh....

Nizam said...

Molek dah ter.Betulkan mende yang saloh ter hari ini.

wifenavy said...

Takut mak bapak budak2 tu lak datang sekolah nak saman cikgu nanti.. huih jauh kan lah yer!!!

Saharul Nizam said...

Biasanya budak bermasalah nih, mak bapak dier dah x larat nak jaga...bile ada pendekatan yg cikgu buat agak luar biase, memang sokongan padu diberikan. Tambahan pulak mak bapak dia kita kenai dan ada diantaranya rodong yg biasa kita jumpe.

Macam kes budak 3 ekor tu, bile koi jumpa mak bapak die, semua kata elok biar bermalam dalam lokap, bior rase betapa seksanya tidur di situ.